لکنت زبان

لکنت زبان
لکنت زبان یک نو از اختلال گفتاری است که شامل مواردی مانند مشکلات پرتکرار و قابل توجهی در روال و جریان گفتار طبیعی می باشد. که سبب کاهش اعتماد به نفس و ارتباط اجتماعی در افراد می شود .البته امروزه در کلینیک ۹های توانبخشی روش های نوینی برای رفه یا بهبود این اختلال وجود دارد . در این مقاله به بررسی اختلال لکنت زبان پرداخته ایم در ادامه با ما همراه باشید.
در ادامه خواهیم خواند

لکنت زبان چیست

لکنت زبان نوعی اختلال گفتاری است که فرد نمی تواند کلمات یا هجاها را به درستی بیان کند.

معمولا کلمات تکرار یا طولانی بیان می شوند. به بیان دیگر، لکنت نوعی اختلال ارتباطی است که باعث ایجاد ناروانی در گفتار فرد خواهد شد.

کسانی که لکنت دارند؛ علاوه بر ناهماهنگی در گفتار و بیان کلمات، اغلب تنش و کشمکش هایی را در ماهیچه های گفتاری خود  همچنین اضطراب، عدم اعتماد به نفس و خجالت را نیز تجربه خواهند کرد.

لکنت زبان چیست

کلیه این موارد در کنار هم، صحبت کردن را برای این افراد دشوارتر کرده و باعث می شود تا در ارتباط برقرار کردن با دیگران همواره دچار مشکل باشند. معمولا افرادی که لکنت زبان دارد؛ همانند یکدیگر نبوده و درجات مختلف از خفیف تا شدید برای آن ها تعیین می شود.

برای درمان لکنت زبان چه بخوریم

هیچ مدرکی مبنی بر اینکه رژیم غذایی در درمان لکنت تاثیر می گذارد؛ وجود ندارد. با این حال، باید در نظر داشته باشیم که لکنت یک اختلال چند عاملی است.

اما، شواهدی وجود دارد که ثابت می کند اگر غذایی که به آن حساسیت دارید مصرف کنید؛ می تواند لکنت زبان شما را بدتر کند. فراموش نکنید که ممکن است یک رابطه مستقیم وجود نداشته باشد.

بنابراین جدایی از تمرینات گفتاری خود به طور منظم، چیزی بخورید که شما را شاد (اما در حد اعتدال) و سالم نگه می دارد. برای مثال، غذاهایی که باعث نفخ می شوند؛ ممکن است در صحبت کردن شما تاثیر بگذارد.

به این صورت که، نفخ بیش از حد باعث ایجاد فشار بر روی دیافراگم، نای و حنجره شما می شود. می تواند مانع از تنفس عمیق و راحت شما شود. نفس های کم عمق و سریع می تواند باعث بدتر شدن لکنت فرد شود.

 

استرس و لکنت زبان

برای بسیاری از افراد، ارتباط کلامی راه مهمی برای ارتباط با دیگران است. لکنت این ارتباط را دشوارتر می کند. این ممکن است باعث استرس و اضطراب شود، به ویژه در مورد روابط اجتماعی.

به طور کلی، استرس نقش زیادی در تشدید لکنت زبان دارد. اغلب این افراد می توانند از تمرینات استفاده کنند تا میزان استرس و اضطراب خود را کنترل کرده و در نهایت از تشدید لکنت خود جلوگیری کنند.

برای مثال، تمرینات آرامش بخش شامل: مدیتیشن، تنفس عمیق و خودگویی مثبت ممکن است کمک کند.

علائم لکنت زبان چیست

بیشتر بخوانیم : کاردرمانی در تهرانپارس

علائم لکنت زبان

همان طور که گفته شد؛ لکنت زبان نوعی اختلال گفتاری است که شامل مشکلات مکرر و قابل توجهی در روان و جریان گفتار طبیعی می باشد. برخی از علائم لکنت زبان عبارتند از:

• ناتوانی و مشکل در شروع جمله، کلمه یا یک عبارت

• طولانی گفتن کلمات یا صداها

• سکوت مختصر برای هجاها یا کلمات خاص، یا مکث در یک کلمه

• مشکل در انتقال به کلمه بعدی و استفاده زیاد از کلماتی مانند اممم یا ععه

• کشش، سفتی یا حرکت بیش از حد صورت یا قسمت بالایی بدن برای تولید کلمه

• اضطراب از صحبت کردن

• توانایی محدود برای برقراری ارتباط موثر

اغلب افرادی که این علائم را دارند ممکن است مشکلات گفتاری دیگر مانند لرزش فک یا لب، چشمک زدن سریع، تکان دادن سر و تیک ها صورت را نیز به همراه داشته باشند.

سایر خدمات کلینیک مسیحا رهاب

بیشتر بخوانیم : علت تاخیر در تکلم کودکان

درمان لکنت زبان با عمل جراحی

لکنت مشکلی است که بسیاری از افراد با آن روبرو هستند. علت اصلی لکنت رشدی هنوز ناشناخته است و اختلالات در کنترل حرکتی گفتار نیز ممکن است باعث لکنت زبان شود.

علاوه بر این، ژنتیک نیز می تواند منجر به این اختلال شود، زیرا اعتقاد بر این است که این اختلال گفتاری می تواند ارثی باشد. بسیاری از جراحان مغز و اعصاب مصمم به یافتن درمانی جراحی برای این اختلال هستند، اما در حال حاضر، جراحی یک درمان نیست.

درمان لکنت زبان

پیشرفت های علمی در دانش ما در مورد لکنت، هنوز هیچ درمان قابل اعتماد و مبتنی بر تحقیقات وجود ندارد که به طور قطعی، در طول زمان و برای همه افرادبرخلاف ی که لکنت دارند؛ کار کند.

درمان های مختلفی برای لکنت زبان مورد استفاده قرار می گیرد. بسیاری از افراد از گفتار درمانی برای درمان استفاده می کنند. در همین حال، محققان در حال آزمایش با دستگاه های الکترونیکی، داروها، و سایر تکنیک های هنوز اثبات نشده و درمان های جایگزین هستند.

نکته ای که در درمان لکنت زبان وجود دارد این است که نباید انتظار داشته باشیم هر درمانی لکنت را کاملا از بین ببرد. با وجود ادعاهای برخی افراد در غالب درمان کامل لکنت، هیچ درمانی، وسیله یا دارویی وجود ندارد که همیشه یا برای همه افرادی که لکنت دارند؛ موثر باشد.

روش هایی که به نظر می رسد برای برخی افراد مفید باشد ممکن است برای دیگران کارساز نباشد و باعث بدتر شدن لکنت در آنها شود.کنترل لکنت نیازمند زمانی طولانی است که با پذیرش لکنت فرد شروع می شود و به صبر و درک قابل توجهی نیاز دارد.

علت لکنت زبان

درباره علت لکنت زبان باید بگوییم که دلایل دقیقی هنوز برای آن مشخص نشده است.

اما اکثر دانشمندان لکنت را شامل تفاوت هایی در فعالیت مغز می دانند که در تولید گفتار اختلال ایجاد می کند.

ممکن است این عارضه در برخی افراد به دلایل ارثی باشد. اما در برخی موارد نیز عوامل احساسی یا موقعیتی باعث ایجاد لکنت زبان در افراد می شود.

لکنت اساسا ماهیتی عصبی و فیزیولوژیکی (نه روانی) دارد. از همه جهات دیگر، افرادی که لکنت دارند کاملا طبیعی هستند. 

روش های درمان لکنت زبان

بیشتر بخوانیم : گفتار درمانی بزرگسالان

بیشترین سوالات پرسیده شده توسط کاربران

۱-چه چیزی باعث لکنت زبان می شود؟

محققان در حال حاضر بر این باورند که لکنت در اثر ترکیبی از عوامل از جمله ژنتیک، رشد زبان، محیط و همچنین ساختار و عملکرد مغز ایجاد می‌شود[۱]. این عوامل با همکاری یکدیگر می توانند بر گفتار فردی که لکنت دارد تأثیر بگذارد.

۲-وقتی لکنت می کنید به چه معناست؟

لکنت یک اختلال گفتاری است که با تکرار صداها، هجاها یا کلمات مشخص می شود. طولانی شدن صداها؛ و وقفه در گفتار به نام بلوک شناخته می شود. فردی که لکنت زبان دارد دقیقاً می داند که دوست دارد چه بگوید، اما در تولید یک جریان عادی گفتار مشکل دارد.

۳-آیا لکنت اضطراب است؟تحقیقات نشان می دهد که لکنت یک تشخیص سلامت روان نیست و اضطراب علت اصلی لکنت نیست. با این حال، اضطراب می تواند لکنت را بدتر کند. این می تواند یک حلقه بازخورد باطل ایجاد کند که در آن فرد از لکنت زبان می ترسد و باعث لکنت بیشتر او می شود.

یکی از رایج ترین نوع های لکنت در دوران کودکی ایجاد می شود؛ اغلب در سنین بین دو تا هشت سالگی.

اما اکثر آنها با درمان تا بزرگسالی به نحوه صحبت کردن مسلط می شوند. از طرفی دیگر، لکنت ممکن است همچنان یک مشکل مزمن و دائمی برای سایر افرادی باشد که لکنت دارند.

روش های درمان لکنت زبان

معمولا پس از ارزیابی توسط آسیب شناس گفتار-زبان، می توان در مورد بهترین رویکرد درمانی تصمیم گیری کرد. با توجه به سن فرد اینکه کودک، نوجوان یا بزرگسال است، روش های مختلفی برای درمان به کار گفته خواهد شد.

با این حال، بهتر است بدانید که درمان ممکن است تمام لکنت ها را از بین نبرد، اما می تواند مهارت هایی را آموزش دهد که روند صحبت کردن افراد کمک کند. برخی از این روش های درمان لکنت زبان شامل:

• گفتار درمانی. گفتار درمانی می تواند به شما بیاموزد که سرعت گفتار خود را کند کنید و یاد بگیرید که به هنگام لکنت متوجه شوید. ممکن است هنگام شروع گفتار درمانی بسیار آهسته و عمدی صحبت کنید، اما با گذشت زمان، می توانید به الگوی گفتار طبیعی تری برسید.

• لوازم برقی. چندین دستگاه الکترونیکی برای افزایش تسلط در دسترس هستند. بازخورد شنیداری با تأخیر از شما می‌خواهد که گفتار خود را آهسته کنید، در غیر این صورت گفتار از طریق دستگاه مخدوش می‌شود. روش دیگر، گفتار شما را تقلید می‌کند، به طوری که به نظر می‌رسد که در حال صحبت با شخص دیگری هستید.

• درمان شناختی رفتاری. این نوع روان درمانی می تواند به شما کمک کند تا روش های تفکری را که ممکن است لکنت را بدتر می کند شناسایی و تغییر دهید. همچنین می تواند به شما در حل استرس، اضطراب یا مشکلات عزت نفس مرتبط با لکنت زبان کمک کند.

لکنت زبان در تهران

همواره تعداد مشکلات جسمی و فیزیکی که افراد در جامعه با آن روبه رو می شوند بسیار زیاد بوده که سبب اختلال و نقص در روند زندگی عادی افراد شده و انجام امور روزانه را بطور مستقل برای آنها بسیار دشوار کرده است . از جمله این نقص های فیزیکی میتوان به مشکلات کاردرمانی و گفتاردرمانی و …. اشاره کرد .کلینیک مسیحا رهاب در راستای حل این نواقص و مشکلات همواره با ارائه به روزترین روش های درمانی و همکاری با مجرب ترین پرسنل از جمله معتبرترین مراکز توانبخشی در کشور بوده است که همواره در بالاترین رتبه در حوزه درمانی خود بوده است .

برای کسب مشاوره غیر حضوری میتوانید با شماره تلفن های – ۰۹۱۹۳۷۰۵۱۹۸و  ۰۲۱۷۷۹۳۳۵۱۰  -تماس حاصل فرمایید و در صورت تمایل جهت کسب مشاوره حضوری میتوانید به آدرس – تهران ، نارمک ،چهارراه تلفنخانه ،جنب مدرسه سروش ،پلاک ۲۵۰ ،واحد ۱۳ – مراجعه فرمایید همکاران ما همواره در خدمت گذاری به شما عزیزان حاضر خواهند بود.

موقعیت مکانی کلینیک مسیحا رهاب در تهران
سوالات متداول لکنت زبان

لکنت زبان نوعی اختلال گفتاری است که فرد نمی تواند کلمات یا هجاها را به درستی بیان کند. معمولا کلمات تکرار یا طولانی بیان می شوند. به بیان دیگر، لکنت نوعی اختلال ارتباطی است که باعث ایجاد ناروانی در گفتار فرد خواهد شد.

درمان های مختلفی برای لکنت زبان مورد استفاده قرار می گیرد. بسیاری از افراد از گفتار درمانی برای درمان استفاده می کنند. در همین حال، محققان در حال آزمایش با دستگاه های الکترونیکی، داروها، و سایر تکنیک های هنوز اثبات نشده و درمان های جایگزین هستند. نکته ای که در درمان لکنت زبان وجود دارد این است که نباید انتظار داشته باشیم هر درمانی لکنت را کاملا از بین ببرد.

درباره علت لکنت زبان باید بگوییم که دلایل دقیقی هنوز برای آن مشخص نشده است. اما اکثر دانشمندان لکنت را شامل تفاوت هایی در فعالیت مغز می دانند که در تولید گفتار اختلال ایجاد می کند.

2 دیدگاه دربارهٔ «لکنت زبان»

دیدگاهتان را بنویسید

پشتیبانی سایت