گفتاردرمانی

گفتاردرمانی
گفتاردرمانی ارزیابی و درمان اختلالات ارتباطی، گفتاری یا کلامی است. این درمان توسط آسیب شناسان گفتار زبان و کلام (SLPs) انجام می شود.در این مقاله به بررسی موضوع گفتار درمانی پرداخته این در ادامه با ما همراه باشید.
در ادامه خواهیم خواند

گفتاردرمانی چیست؟

گفتار درمانی ارزیابی و درمان اختلالات ارتباطی، گفتاری یا کلامی است.

این درمان توسط آسیب شناسان گفتار زبان و کلام (SLPs) انجام می شود که اغلب به آنها گفتار درمانگر می گویند.

روش های گفتار درمانی

از تکنیک های گفتاردرمانی برای درمان و بهبود ارتباطات بیمار استفاده می شود. این تکنیک ها شامل درمان و مداخلات گفتاری و زبانی و درمان های دیگر بسته به نوع اختلال گفتار یا زبان است.

آموزش گفتاردرمانی چیست

بیشتر بخوانیم : تاخیر حرکتی در کودکان

گفتاردرمانی برای چه اختلالاتی موثر است؟

گفتار درمانی برای اختلالات گفتاری که در دوران کودکی ایجاد می شود یا اختلالات گفتاری در بزرگسالان که ناشی از یک آسیب یا بیماری، مانند سکته مغزی یا آسیب مغزی است، مورد نیاز می باشد. اختلالات گفتار و زبان معمولا با گفتاردرمانی قابل درمان است. این اختلالات شامل موارد زیر است:

اختلال مفصلی

اختلال مفصلی عبارت است از ناتوانی در ایجاد درست صداهای خاص یک کلمه. کودک مبتلا به این اختلال گفتاری ممکن است صدا و آوای کلمه را عوض کند، تحریف کند یا اضافه کند. مثالی از تحریف یک کلمه، گفتن «سین» به جای «این» است.

اختلال روانی

اختلال روانی بر جریان، سرعت و ریتم گفتار تاثیر می گذارد. لکنت و بهم ریختگی کلام نمونه هایی از اختلالات روانی هستند. فردی که دچار لکنت است در ایجاد صدا مشکل دارد و ممکن است به طور کامل از تکلم ناتوان شود. همچنین ممکن است فرد بخشی از کل کلمه را تکرار کند..

 

اختلال رزونانس

اختلال رزونانس زمانی رخ می دهد که انسداد جریان هوا در حفره های بینی یا دهان منجر به تغییر ارتعاشات وابسته به کیفیت صدا شود. همچنین اگر دریچه ولو فارنکس به درستی بسته نشود، این اختلال ممکن است اتفاق بیفتد. اختلال رزونانس اغلب با شکاف کام، اختلالات عصبی و تورم لوزه ها همراه است.

اختلال زبان دریافتی

فردی که به اختلال زبان دریافتی مبتلا می باشد در درک و پردازش آنچه دیگران می گویند مشکل دارد. در این اختلال وقتی کسی صحبت می کند فرد بیمار به صحبت های او بی علاقه به نظر می رسد، بیمار در پیروی از دستورالعمل ها مشکل دارد یا دایره لغات محدودی دارد.

سایر اختلالات زبانی، اوتیسم، کم شنوایی، و آسیب به سر می تواند منجر به اختلال زبان دریافتی شود.

اختلالات بیانی

فرد مبتلا به اختلال زبان بیانی در انتقال یا بیان اطلاعات دچار مشکل است. اگر اختلال بیانی دارید، ممکن است در ساختن جملات دقیق مانند استفاده از زمان فعل با مشکل مواجه شوید.

این اختلال با اختلالات رشدی، مانند سندرم داون و کاهش شنوایی همراه است. همچنین می تواند ناشی از ضربه به سر یا یک بیماری خاص باشد.

اختلال شناختی- ارتباطی

مشکل در برقراری ارتباط به دلیل آسیب به بخشی از مغز که توانایی تفکر شما را کنترل می کند، اختلال شناختی-ارتباطاتی نامیده می شود. این اختلال می تواند منجر به مشکلات حافظه، حل مسئله و مشکل در صحبت کردن یا گوش دادن شود.

همچنین این اختلال می تواند ناشی از مشکلات بیولوژیکی، مانند رشد غیرطبیعی مغز، برخی شرایط عصبی، آسیب مغزی یا سکته باشد.

آفازی

آفازی اختلالی ژنتیکی در ارتباط و گفتار است که بر توانایی فرد در صحبت کردن و درک دیگران تاثیر می گذارد. همچنین این اختلال بر توانایی خواندن و نوشتن فرد نیز تاثیر می گذارد. سکته مغزی شایع ترین علت آفازی است، اگرچه سایر اختلالات مغزی نیز می توانند باعث آن شوند.

شرایط گفتاردرمانی چیست

بیشتر بخوانیم : گفتاردرمانی بزرگسالان

در حین گفتار درمانی چه اتفاقی می افتد؟

گفتار درمانی معمولاً با ارزیابی توسط یک SLP که نوع اختلال ارتباطی و بهترین راه درمان آن را شناسایی میکند، آغاز می شود.

شرایط گفتاردرمانی

گفتار درمانی برای فرزند شما ممکن است در یک کلاس درس یا گروه کوچک، یا تک به تک، بسته به اختلال گفتار انجام شود.
تمرینات و فعالیت های گفتار درمانی بسته به اختلال، سن و نیازهای کودک شما متفاوت است. در طی گفتار درمانی برای کودکان، SLP شامل موارد زیر است:
تعامل از طریق صحبت کردن، بازی کردن و استفاده از کتاب به عنوان بخشی از مداخله زبانی برای کمک به تحریک رشد زبان.

ارائه راهبردها و تکالیف درسی را برای کودک و والدین یا مراقب در مورد نحوه انجام گفتار درمانی در خانه.
گفتار درمانی برای بزرگسالان نیز با ارزیابی برای تعیین نیازهای آن ها و بهترین درمان آغاز می شود. تمرینات گفتار درمانی برای بزرگسالان می تواند در گفتار، زبان و ارتباطات شناختی به آن ها کمک کند.
اگر آسیب به مغز یا شرایط پزشکی خاص مانند بیماری پارکینسون یا سرطان دهان باعث مشکلات بلع شده باشد، درمان ممکن است شامل بازآموزی عملکرد بلع نیز باشد.

سایر خدمات کلینیک مسیحا رهاب

تمرینات گفتار درمانی

تمرینات گفتاردرمانی شامل موارد زیر است:
حل مسئله، تمرینات حافظه، سازماندهی گفتار و سایر فعالیت‌هایی که در جهت بهبود ارتباطات شناختی هستند.
تاکتیک های مکالمه برای بهبود ارتباطات اجتماعی
تمرینات تنفسی برای رزونانس
تمریناتی برای تقویت عضلات دهان

پکیج گفتار درمانی در منزل

اگر می خواهید تمرینات گفتار درمانی را در خانه امتحان کنید، منابع زیادی در دسترس است، از جمله:

اپلیکیشن های گفتار درمانی

اسباب بازی هایی برای توسعه گفتار و زبان، مانند فلش کارت ها
کتاب هایی شامل تمریناتی برای گفتاردرمانی

آیا به گفتار درمانی نیاز دارید؟

مدت زمانی که یک فرد به گفتار درمانی نیاز دارد به چند عامل بستگی دارد، از جمله:

سن آن ها
نوع و شدت اختلال گفتار
وضعیت پزشکی و بیماری زمینه ای
درمان بیماری زمینه ای

برخی از اختلالات گفتاری در کودکی شروع می شوند و با افزایش سن بهبود می یابند، در حالی که برخی دیگر تا بزرگسالی ادامه می یابند و نیاز به درمان طولانی مدت دارند.

اختلال ارتباطی ناشی از سکته مغزی یا سایر شرایط پزشکی ممکن است با درمان و تغییر وضعیت بیمار بهبود یابد.

تمرین های مخصوص گفتار درمانی

بیشتر بخوانیم : کاردرمانی جسمی

دکتر گفتار درمانی مناسب

میزان موفقیت گفتار درمانی با توجه به اختلال تحت درمان و گروه سنی متفاوت است. سنی که گفتار درمانی را شروع میکنید نیز می تواند بر نتیجه تاثیر بگذارد.
گفتار درمانی برای کودکان خردسال زمانی که به موقع شروع شود و با مشارکت والدین یا مراقب در خانه انجام شود، بسیار موفق است.

گفتار درمانی می تواند طیف گسترده ای از تاخیرها و اختلالات گفتار و زبان را در کودکان و بزرگسالان درمان کند. با مداخله زودهنگام، گفتار درمانی می تواند ارتباطات را بهبود بخشد و اعتماد به نفس را افزایش دهد.

هزینه گفتاردرمانی

تعرفه وزارت بهداشت ایران برای گفتاردرمانی صد هزار تومان است. این هزینه در تهران نسبت به شهرستان ها کمی متفاوت می باشد.

گفتاردرمانی در تهران

همواره تعداد مشکلات جسمی و فیزیکی که افراد در جامعه با آن روبه رو می شوند بسیار زیاد بوده که سبب اختلال و نقص در روند زندگی عادی افراد شده و انجام امور روزانه را بطور مستقل برای آنها بسیار دشوار کرده است . از جمله این نقص های فیزیکی میتوان به مشکلات کاردرمانی و گفتاردرمانی و …. اشاره کرد .کلینیک مسیحا رهاب در راستای حل این نواقص و مشکلات همواره با ارائه به روزترین روش های درمانی و همکاری با مجرب ترین پرسنل از جمله معتبرترین مراکز توانبخشی در کشور بوده است که همواره در بالاترین رتبه در حوزه درمانی خود بوده است .

برای کسب مشاوره غیر حضوری میتوانید با شماره تلفن های – ۰۹۱۹۳۷۰۵۱۹۸و  ۰۲۱۷۷۹۳۳۵۱۰  -تماس حاصل فرمایید و در صورت تمایل جهت کسب مشاوره حضوری میتوانید به آدرس – تهران ، نارمک ،چهارراه تلفنخانه ،جنب مدرسه سروش ،پلاک ۲۵۰ ،واحد ۱۳ – مراجعه فرمایید همکاران ما همواره در خدمت گذاری به شما عزیزان حاضر خواهند بود.

موقعیت مکانی کلینیک مسیحا رهاب در تهران
سوالات متداول گفتار درمانی

گفتار درمانی ارزیابی و درمان اختلالات ارتباطی، گفتاری یا کلامی است.

این درمان توسط آسیب شناسان گفتار زبان و کلام (SLPs) انجام می شود که اغلب به آنها گفتار درمانگر می گویند.

از تکنیک های گفتاردرمانی برای درمان و بهبود ارتباطات بیمار استفاده می شود. این تکنیک ها شامل درمان و مداخلات گفتاری و زبانی و درمان های دیگر بسته به نوع اختلال گفتار یا زبان است.

گفتار درمانی برای اختلالات گفتاری که در دوران کودکی ایجاد می شود یا اختلالات گفتاری در بزرگسالان که ناشی از یک آسیب یا بیماری، مانند سکته مغزی یا آسیب مغزی است، مورد نیاز باشد. اختلالات گفتار و زبان معمولا با گفتاردرمانی قابل درمان است. این اختلالات شامل موارد زیر است:

دیدگاهتان را بنویسید

پشتیبانی سایت