کاردرمانی برای راه رفتن کودک

کاردرمانی برای راه رفتن کودک

کاردرمانی به عنوان یکی از شاخه های مهم توانبخشی شناخته می شود. تاثیر کاردرمانی در تقویت و بهبود اختلالات افراد بسیار موثر است.

در این شاخه کاردرمانگران ابتدا مشکلات جسمی یا ذهنی افراد را مورد بررسی و معاینات لازم قرار داده و با توجه به آن یک برنامه درمانی هدفمند برای بیمار ارائه می دهد.

در این راه کاردرمانگر با استفاده از تمرینات و تکنیک های مشخص به فرد کمک می کند تا در کارهای شخصی خود استقلال لازم را کسب کند. در این راستا، برخی کودکان با مشکلات خاصی دست و پنجه نرم می کنند که مهمترین آن راه رفتن است.

اگر کودک شما نیز با همچین مشکلی مواجه است؛ با ما در این مقاله همراه باشید تا به موضوع کاردرمانی برای راه رفتن کودک بپردازیم.

در ادامه خواهیم خواند:

راه رفتن کودک

در سال های ابتدایی زندگی خود مشغول تقویت عضلات بدن و هماهنگی آنها با یکدیگر است.

این پروسه از نشستن، کشیدن خود روی زمین، غلت خوردن، چهار دست و پا رفتن و در نهایت بلند شدن و راه رفتن است.

اما راه رفتن کودک معمولا از ۹ تا ۱۲ ماهگی با برداشتن قدم های کوتاه و نامتعادل شروع می شود و در ماه های ۱۴ یا ۱۵ به درستی و کامل می توانند قدم برداشته و راه بروند.

راه رفتن کودک چیست

در این میان ممکن است برخی کودکان این پروسه را دیرتر شروع کنند مثلا در ۱۷ ماهگی که جای نگرانی نیست. روند راه رفتن کودک نیز با کسب تعادل کامل می شود به این صورت که از دیوار یا مبل به عنوان تکیه استفاده کرده و تعادل خود را برای راه رفتن حفظ می کند.

در صورتی که در روند راه رفتن خود با موضوع غیرعادی مواجه شدید یا در ۱۸ ماهگی به بعد هم کودکتان قادر به راه رفتن نیست؛ بهتر است به پزشک مراجعه کرده و کاردرمانی برای راه رفتن کودک را آغاز کنید.

آموزش راه رفتن به کودک

با توجه به اینکه هر کودک مراحل رشدی متفاوتی را طی می کند با انجام برخی تمرینات و آموزش راه رفتن به کودک می توانید این روند را به درستی طی کنید. نکته مهم این است که هیچ وقت کودک را در شرایط سخت قرار ندهید و آن را مجبور به انجام این تمرینات نکنید. برخی از این تکنیک ها شامل:

• استفاده از چهارپایه: در صورتی که کودک قادر به نشستن است؛ می توانید آن را بر روی چهارپایه بنشانید. از کودک بخواهید تا وسیله ای (عروسک یا اسباب بازی مورد علاقه اش) را از روی زمین بردارد. این کار باعث تقویت عضلات پا شده و تمرین خوبی برای راه رفتن کودک خواهد بود.

• استفاده از اسباب ‌بازی مورد علاقه اش: اسباب بازی را کمی بالا گرفته و کودک خود را تشویق کنید تا آن را بگیرد.

• راه رفتن با کمک: یکی از رایج‌ترین تمرینات گرفتن دست کودک و استفاده از دیوار و مبل به عنوان تکیه گاه است. همین طور که دست کودک را گرفته اید آن را به عقب و جلو رفتن تشویق کنید.

راه رفتن کودک چیست

بیشتر بخوانیم : گفتاردرمانی

کاردرمانی برای راه رفتن کودک چگونه است؟

کاردرمانی برای راه رفتن کودک دارای روش ها و تکنیک های مختلفی است که با توجه به اختلال کودک متفاوت خواهد بود. در واقع این اختلالات به سه گروه تقسیم می شوند و با توجه به میزان شدت آن از روش های مختلف برای کمک به راه رفتن کودک استفاده می گردد. این سه گروه عبارتند از :

۱. اختلال های ذهنی: کودکانی که با مشکلاتی نظیر اوتیسم، مشکلات یادگیری، بیش فعالی، کم توانی ذهنی و کلا مشکلات حافظه و ذهنی درگیر هستند.

۲. اختلال های جسمی: کودکانی که با مشکلاتی مانند سندروم دان، اختلالات عصبی عضلانی، مشکلاتی مادرزادی، عدم تعادل و… مواج هستند. در این موارد کاردرمانی برای راه رفتن کودکان روش های متفاوتی را استفاده می کند.

۳. اختلال های روانی: مشکلاتی مانند اسکیزوفرنی و دیگر اختلال هایی که پایه روانی دارند و مانع از راه رفتن کودک می شوند.

سایر خدمات کلینیک مسیحا رهاب

بیشتر بخوانیم : کاردرمانی

کاردرمانی کودک راه رفتن

کاردرمانی کودکان برای راه رفتن براساس میزان شدت اختلال آنها بستگی دارد. کاردرمانگران با استفاده از آزمایش ها و معاینات مشخص این میزان را بررسی کرده و براساس آن کاردرمانی های لازم را ارائه می دهند.

معمولا در این مسیر کاردرمانگر از تکنیک ها و تمرینات ساده و نسبتا موثر استفاده می کند که خود شما نیز می توانید این موارد را انجام دهید. فقط باید صبور باشید و به هیچ عنوان کودک خود را تحت فشار نگذارید.

یکی از ساده ترین تمرین ها این است که پشت کودک بایستید و با بالا نگه داشتن دست ها آن آرام شروع به حرکت و راه رفتن کنید. یا در پشت کودک بنشینید و آن را در حالت ایستاده قرار دهید.

سپس برای چند ثانیه آن را رها کنید. این کار عضلات پاهای کودک را تقویت می کند. نکته ای که باید متذکر شویم این است که اگر کودک شما با مشکل جدی روبرو است؛ کاردرمانی کودک برای راه رفتن بایستی زیر نظر متخصص انجام گیرد.

روش های کاردرمانی برای راه رفتن کودک

روش های کاردرمانی برای راه رفتن کودک با توجه به میزان شدت اختلال هر کودک متفاوت خواهد بود.

با این حال کاردرمانگران از روش های مختلفی استفاده می کنند. برای مثال:

تحمل وزن با یک پا: یک پای کودک را روی زمین و دیگری را بر روی زانو خود قرار دهید. کمک کنید تا کودک بتواند وزن خود را بر روی یک پا تحمل کند.

تمرین بشین پاشو: این روش به تقویت پاها کمک می کند. شما می توانید از یک صندلی برای نشستن کودک استفاده کنید. هدف از این روش بلند شدن سریع و نشستن آرام است.

ایستادن روی و زانو: روش ایستادن روی دو زانو یکی از تمرین های مهم برای یادگیری ایستادن روی دو کف پا است.

فیلم کاردرمانی برای راه رفتن کودک

یکی از هیجان انگیزترین لحظات برای والدین راه رفتن کودک است.

در این میان برخی از کودکان به دلایل مختلف دیرتر راه رفتن را آغاز می کنند که اگر کودک شما مشکلی به لحاظ جسمی، ذهنی و لگن نداشته باشد؛ جای نگرانی نیست.

با این حال اگر تمایل دارید از طریق کاردرمانی برای راه رفتن کودک به سریعتر پیش رفتن این روند کمک کنید می توانید از فیلم کاردرمانی برای راه رفتن کودک استفاده کنید.

آموزش کاردرمانی برای راه رفتن کودک

بیشتر بخوانیم : کاردرمانی نوزادان

بیشترین سوالات پرسیده شده توسط کاربران

۱-چه فعالیت هایی به راه رفتن کودک کمک می کند؟

راه رفتن کمکی: پشت سر کودک خود بایستید، دستان خود را دور بازوهای او قرار دهید و او را به حالت ایستاده بکشید. به آرامی یک دست را به سمت جلو و سپس دست دیگر را بکشید. پاهای او به طور طبیعی در حالی که باسن خود را به پله می‌چرخاند، دنبال می‌شوند. تمرین راه رفتن را تا زمانی که کودکتان آماده توقف شود ادامه دهید

۲-راه رفتن حسی انگشت پا را چگونه درست می کنید؟

معمولاً حرکات کششی و فیزیوتراپی به عنوان اولین روش درمانی پیشنهاد می شود زیرا کم تهاجمی است. ریخته گری، ارتز مچ پا (AFOs) و تزریق بوتاکس گزینه های دیگری هستند که می توانند موثر باشند.

۳چگونه به کودک کمک می کنید روی انگشتان پا راه برود؟اگر یک مشکل فیزیکی به راه رفتن انگشت پا کمک می کند، گزینه های درمانی ممکن است شامل موارد زیر باشد:
فیزیوتراپی. کشش ملایم ساق پا و عضلات پا ممکن است راه رفتن کودک شما را بهبود بخشد.
بریس یا آتل پا. گاهی اوقات اینها به ترویج یک راه رفتن طبیعی کمک می کنند.
بازیگران سریال. …
اونابوتولینوم توکسینA. …
عمل جراحي.

معمولا مشاوره در مراکز و کلینیک های توانبخشی می تواند بهترین گزینه باشد. این افراد با داشتن تخصص و تجربه بسیار کمک کننده هستند و با راهنمایی شما و فیلم های مورد نظر بسیار کمک کننده خواهند بود.

آموزش کاردرمانی برای راه رفتن کودک

آموزش کاردرمانی برای راه رفتن کودک با توجه به اهمیت راه رفتن درست، بایستی با نظارت افراد متخصص صورت گیرد. خوشبختانه امروزه کلینیک ها توانبخشی بسیاری در این زمینه فعالیت می کنند که با بهره گیری از افراد متخصص و باتجربه می توانند روند بهبود کودک شما را تسریع بخشند.

یکی از این کلینیک ها مرکز توانبخشی مسیحا است. این کلینیک علاوه بر کاردرمانگران با تجربه و با دانش از انواع تجهیزات و متدهای به روز دنیا برای درمان و راه رفتن کودکان استفاده می کند. شما می توانید با مشاوره در این کلینیک از این آموزش ها برخوردار شوید.

تمرینات کاردرمانی برای راه رفتن کودک

تمرینات زیادی وجود دارد که می توانید از آنها برای کمک به کودک خود برای بهبود تعادل، تقویت قدرت و آمادگی برای راه رفتن استفاده کنید. برخی تمرینات کاردرمانی برای راه رفتن کودک در بخش های قبل ارائه شد. با این حال مهم است که:

تقویت قدرت پا: شما می توانید با انداختن تکه هایی از اسباب بازی های کودک خود بر روی زمین و تشویق آن برا برداشتن به تقویت عضلات پا کودک خود کمک کنید.

در ایستادن اعتماد به نفس ایجاد کنید: بگذارید در حالی که برایشان کتاب می خوانید بایستند یا یک اسباب بازی در دست بگیرید تا با آن بازی کنند. اسباب بازی های ساده بهترین هستند، پیانو، کتاب، جعبه های شلوغ ساده.

کاردرمانی برای راه رفتن کودک در تهران

همواره تعداد مشکلات جسمی و فیزیکی که افراد در جامعه با آن روبه رو می شوند بسیار زیاد بوده که سبب اختلال و نقص در روند زندگی عادی افراد شده و انجام امور روزانه را بطور مستقل برای آنها بسیار دشوار کرده است . از جمله این نقص های فیزیکی میتوان به مشکلات کاردرمانی و گفتاردرمانی و …. اشاره کرد .کلینیک مسیحا رهاب در راستای حل این نواقص و مشکلات همواره با ارائه به روزترین روش های درمانی و همکاری با مجرب ترین پرسنل از جمله معتبرترین مراکز توانبخشی در کشور بوده است که همواره در بالاترین رتبه در حوزه درمانی خود بوده است .

برای کسب مشاوره غیر حضوری میتوانید با شماره تلفن های – ۰۹۱۹۳۷۰۵۱۹۸و  ۰۲۱۷۷۹۳۳۵۱۰  -تماس حاصل فرمایید و در صورت تمایل جهت کسب مشاوره حضوری میتوانید به آدرس – تهران ، نارمک ،چهارراه تلفنخانه ،جنب مدرسه سروش ،پلاک ۲۵۰ ،واحد ۱۳ – مراجعه فرمایید همکاران ما همواره در خدمت گذاری به شما عزیزان حاضر خواهند بود.

موقعیت مکانی کلینیک مسیحا رهاب در تهران
سوالات متداول کاردرمانی برای راه رفتن کودک

با توجه به اینکه هر کودک مراحل رشدی متفاوتی را طی می کند با انجام برخی تمرینات و آموزش راه رفتن به کودک می توانید این روند را به درستی طی کنید. نکته مهم این است که هیچ وقت کودک را در شرایط سخت قرار ندهید و آن را مجبور به انجام این تمرینات نکنید.

کاردرمانی برای راه رفتن کودک دارای روش ها و تکنیک های مختلفی است که با توجه به اختلال کودک متفاوت خواهد بود. در واقع این اختلالات به سه گروه تقسیم می شوند و با توجه به میزان شدت آن از روش های مختلف برای کمک به راه رفتن کودک استفاده می گردد.

روش های کاردرمانی برای راه رفتن کودک با توجه به میزان شدت اختلال هر کودک متفاوت خواهد بود.

با این حال کاردرمانگران از روش های مختلفی استفاده می کنند.

2 دیدگاه دربارهٔ «کاردرمانی برای راه رفتن کودک»

دیدگاهتان را بنویسید

پشتیبانی سایت