کاردرمانی اوتیسم چیست ؟
متاسفانه درمان قطعی برای این بیماری تاکنون پیدا نشده است.
اما برخی از تکنیک ها و تمرینات وجود دارند که می تواند کیفیت زندگی کودک یا افرادی که با این عارضه دست و پنجه نرم می کنند را بهبود بخشند.
این روش که امروزه با نام کاردرمانی اوتیسم مطرح شده تاثیرات مثبتی را از خود به جای گذاشته است.
در این روش کاردرمانگر:
۱. ارزیابی و معاینات: کاردرمانگر کودک یا فرد جوان را از طریق مشاهده فعالیت های عملکردی در محیط های مختلف، از جمله بازی، فعالیت های مدرسه و انجام مهارت های زندگی روزمره مانند لباس پوشیدن، ارزیابی می کند. گاهی اوقات، ارزیابی استاندارد نیز می تواند برای روشن کردن علل مشکلات تجربه شده توسط فرد مورد استفاده قرار گیرد.
۲. تکنیک های درمانی: با توجه به ارزیابی های انجام شده و مشخص شدن میزان شدت اوتیسم در فرد، کاردرمانگر روش های درمانی و یک برنامه ارائه می دهد تا در طول زمان و تمرینات انجام شده به بهبود کیفیت زندگی فرد مبتلا به اوتیسم منجر شود. در این راه یعنی در کاردرمانی اوتیسم از تجهیزات و شرایط مختلفی استفاده خواهد شد.
آموزش کاردرمانی اوتیسم
تعدادی مختلفی از درمان ها می توانند به افراد مبتلا به اوتیسم کمک کنند تا توانایی های خود را بهبود بخشند و علائم خود را کاهش دهند. شروع زود هنگام درمان، به خصوص در دوران کودکی، شانس موفقیت فرزند شما را افزایش می دهد، اما هیچ وقت برای درمان دیر نیست.
شما می توانید علاوه بر کمک گرفتن از افراد متخصص و با تجربه (کاردرمانگران) اقدام به آموزش کاردرمانی اوتیسم نموده و روند بهبود بیمار خود را تسریع ببخشید.
با توجه به نزدیکی فرد مبتلا به اوتیسم با شما احساس امنیت بیشتری در آن بوجود خواهد آمد. در نتیجه بسیار کمک کننده خواهد بود. اما همان طور که گفته شد؛ شدت اختلال اوتیسم در هر متفاوت بوده و نوع مراقبت و تمرین نیز متفاوت خواهد بود.
بهتر است از یک کلینیک معتبر و متخصص در این زمینه کمک گرفته تا به درستی تحت آموزش را فرا بگیرید.
روش کاردرمانی اوتیسم
کاری که کاردرمانی اوتیسم می کند در مورد هر فرد متفاوت است. با این حال، ما شما را با برخی از محبوبترین و اثبات شدهترین درمانها آشنا می کنیم.
• بازی درمانی
کودکان یا افرادی که مبتلا به اوتیسم هستند اغلب متفاوت از سایر کودکان بازی می کنند. برای بسیاری افراد اوتیسمی به خصوص کودکان بازی روشی است که آنها خودشان را بیان می کنند؛ اسباب بازی ها و اعمال آنها ممکن است تبدیل به کلمات آنها شود. همچنین بازی درمانی می تواند مهارت های اجتماعی، عاطفی و برقراری ارتباط با دیگران در آنها بهبود پیدا کند.
• گفتار درمانی
این امکان وجود دارد که افراد مبتلا به اوتیسم در گفتار با مشکل مواجه باشند و تعاملات اجتماعی برای آنها دشوار به نظر برسد. به این دلایل، گفتار درمانی یکی از اصلی ترین بخش های درمان اوتیسم است. این به افراد در صحبت کردن و همچنین برقراری ارتباط و تعامل با دیگران کمک می کند. این می تواند شامل مهارت های غیرکلامی مانند برقراری تماس چشمی، نوبت گرفتن در یک مکالمه و همچنین استفاده و درک حرکات باشد. گفتاردرمانی یکی از روش های اساسی و مهم کاردرمانی اوتیسم شناخته می شود.
وسایل کاردرمانی اوتیسم
استفاده از وسایل کاردرمانی اوتیسم در مورد هر فرد متفاوت است. در واقع اینکه فرد مبتلا به اوتیسم در چه سنی قرار دارد یا اختلالاتی که با آن مواجه است؛ به چه می باشند از تجهیزات و وسایل مختلفی استفاده می شود.
برای مثال، برای بهبود انجام کارهای شخصی مانند غذا خوردن در کودکان اوتیسمی از برخی وسایل زیر استفاده می شود:
• کارد و چنگال تطبیقی
• سازگاری صندلی
• دستگیره های مداد
• خودکارهای تطبیقی
• آتل
• تابلوهای تحریر
• کمک های غذایی تطبیقی
• وسایل کمکی برای پانسمان
• کمک های قدرت گرفتن
کاردرمانی کودکان اوتیسم
به طور کلی کاردرمانی به انجام برخی فعالیت های شخصی مانند نحوه لباس پوشیدن، غذا خوردن، صحبت کردن، حمام کردن و… کمک می کند.
در مورد کودکان مبتلا به اوتیسم نیز به همین شکل است. با توجه به مشکلاتی که این کودکان با آن مواجه هستند؛ کاردرمانی کودکان اوتیسم می تواند برای آنها موثر باشد.
در این روش، درمانگر کودکان را تحت نظر گرفته تا ببیند آیا آنها می توانند وظایف خود را به درستی انجام دهند؛ مثلا لباس پوشیدن یا بازی کردن متناسب با سن.
گاهی اوقات، درمانگر کودک را در طول روز کودک را نظاره می کند تا ببیند کودک چگونه با افراد و چیزهای اطرافش ارتباط برقرار میکند. هنگامی که یک کاردرمانگر اطلاعاتی را جمع آوری کرد، می تواند برنامه ای برای کودک شما ارائه دهد.
البته هیچ برنامه درمانی ایده آل واحدی وجود ندارد. اما مراقبت اولیه، ساختاریافته و فردی نشان داده شده است که بهترین نتیجه را دارد.
مزایای کاردرمانی اوتیسم
هدف کلی کاردرمانی کمک به افراد مبتلا به اوتیسم برای بهبود کیفیت زندگی خود در خانه و مدرسه است. درمانگر به معرفی، حفظ و بهبود مهارت ها کمک می کند تا افراد مبتلا به اوتیسم بتوانند تا حد امکان مستقل باشند.
از این رو مزایای و کمک های نسبتا خوب و مثبتی برای این شاخه از توانبخشی می توان در نظر گرفت. در واقع کاردرمانی به بهبود موارد زیر کمک می کند و این موارد مزایای این شاخه درمانی شناخته می شوند.
• مهارت های زندگی روزمره مانند آموزش توالت، غذا خوردن،لباس پوشیدن، مسواک زدن و سایر مهارت های نظافت
• بهبود مهارت های حرکتی ظریفی که برای گرفتن اشیا در دست هنگام نوشتن یا بریدن با قیچی لازم است
• مهارت های حرکتی سخت تر که برای راه رفتن، بالا رفتن از پله ها یا ورزش استفاده می شود
• مهارت های نشستن، وضعیت بدنی یا ادراکی مانند گفتن تفاوت بین رنگ ها، شکل ها و اندازه ها
• شناخت و آگاهی متناسب از بدن خود و نحوه ارتباط آن با دیگران
• تقویت مهارت های بصری به خصوص در خواندن و نوشتن
• بازی، خودیاری، حل مسئله، ارتباط و مهارت های اجتماعی
مرکز کاردرمانی اوتیسم در تهران
خوشبختانه امروزه اطلاعات زیادی درباره کاردرمانی اوتیسم بوجود آمده و در کنار آن آگاه سازی های زیادی نیز برای کمک به این کودک ایجاد شده است.
در همین راستا مراکز متعددی در زمینه کمک به این کودکان تاسیس شده است. کلینیک توانبخشی مسیحا به عنوان مرکز کاردرمانی اوتیسم در تهران با استفاده از جدیدترین متدهای روز دنیا در زمینه درمان انواع اختلالات، سالهاست که مشغول به فعالیت است.
این کلینیک با استفاده از تجهیزات متناسب و افراد متخصص و با تجربه ثابت کرده تا بهبودی بیشتر کیفیت زندگی مراجعین خود در زمینه کاردرمانی اوتیسم، همراه آنها خواهد بود.
اختلال طیف اتیسم نوعی ناتوانی رشدی عصبی است که با مشکلات جدی در تعاملات اجتماعی تعریف میشود .
افراد با این اختلال معمولا مشکلات جدی در تعاملات اجتماعی و ارتباطات کلامی و غیر کلامی دارند ،همچنین مشکلات تعدیل حسی ،علایق تکراری و محدود و مقاومت در یادگیری مهارت های جدید از دیگر نشانه های این اختلال می باشد .
عوامل وراثتی و محیطی تاثیر گذار است ،مثلا سابقه وجود بیماری در خانواده مادری یا پدری و همچنین سن بالای بارداری ریسک ایجاد این اختلال را افزایش میدهد .
اغلب افراد داری این اختلال بهره هوشی پایین تر از نرمال دارند اما تعداد کمی با بهره ی هوشی نرمال و حتی بالاتر از نرمال هستند .
خیر ، گاهی مشکلات تعدیل حسی میتواند علائم بالینی مشابه اتیسم را در فرد ایجاد کند.
خیر ، در اختلال طیف اتیسم درمان قطعی وجود ندارد اما درمان های توانبخشی مانند کاردرمانی ،گفتاردرمانی و نیز رفتاردرمانی و دارودرمانی میتواند کمک کند فرد دارای اختلال طیف اتیسم بتواند یک زندگی مستقل و هدفمند داشته باشد .
بله بسیار مهم است که والدین فرد دارای اختلال اتیسم به محض مشاهده اولین علائم و برای تشخیص گذاری و شروع درمان اقدام کنند .
کاردرمانی اوتیسم در تهران
همواره تعداد مشکلات جسمی و فیزیکی که افراد در جامعه با آن روبه رو می شوند بسیار زیاد بوده که سبب اختلال و نقص در روند زندگی عادی افراد شده و انجام امور روزانه را بطور مستقل برای آنها بسیار دشوار کرده است . از جمله این نقص های فیزیکی میتوان به مشکلات کاردرمانی و گفتاردرمانی و …. اشاره کرد .کلینیک مسیحا رهاب در راستای حل این نواقص و مشکلات همواره با ارائه به روزترین روش های درمانی و همکاری با مجرب ترین پرسنل از جمله معتبرترین مراکز توانبخشی در کشور بوده است که همواره در بالاترین رتبه در حوزه درمانی خود بوده است .
برای کسب مشاوره غیر حضوری میتوانید با شماره تلفن های – ۰۹۱۹۳۷۰۵۱۹۸و ۰۲۱۷۷۹۳۳۵۱۰ -تماس حاصل فرمایید و در صورت تمایل جهت کسب مشاوره حضوری میتوانید به آدرس – تهران ، نارمک ،چهارراه تلفنخانه ،جنب مدرسه سروش ،پلاک ۲۵۰ ،واحد ۱۳ – مراجعه فرمایید همکاران ما همواره در خدمت گذاری به شما عزیزان حاضر خواهند بود.
متاسفانه درمان قطعی برای این بیماری تاکنون پیدا نشده است. اما برخی از تکنیک ها و تمرینات وجود دارند که می تواند کیفیت زندگی کودک یا افرادی که با این عارضه دست و پنجه نرم می کنند را بهبود بخشند.
کاری که کاردرمانی اوتیسم می کند در مورد هر فرد متفاوت است. با این حال، ما شما را با برخی از محبوبترین و اثبات شدهترین درمانها آشنا می کنیم.
به طور کلی کاردرمانی به انجام برخی فعالیت های شخصی مانند نحوه لباس پوشیدن، غذا خوردن، صحبت کردن، حمام کردن و… کمک می کند.
در مورد کودکان مبتلا به اوتیسم نیز به همین شکل است. با توجه به مشکلاتی که این کودکان با آن مواجه هستند؛ کاردرمانی کودکان اوتیسم می تواند برای آنها موثر باشد.
3 دیدگاه دربارهٔ «کاردرمانی اوتیسم»
سلام خواستم بدونم کاردرمانی برای بهبود اوتیسم چقد تاثیر داره؟
سلام . جهت کسب اطلاعات با شماره ۰۲۱۷۷۹۳۳۵۱۰ تماس بگیرید .
سلام . جهت دزیافت اطلاعات با شماره ۰۲۱۷۷۹۳۳۵۱۰ تماس بگیرید .